Tekemällä oppii vai suunnitellaanko ensin?

28.02.2019

Toimin opiskeluaikana tutorina eli olin opastamassa ja ohjaamassa uusia opiskelijoita Kajaanin ammattikorkeakoulun tavoille ja uusiksi opiskelijoiksi. Se oli yksi kohokohdista opiskeluaikana, sillä silloin tiesin, että olen aidosti tukemassa jonkun toisen ihmisen elämää ja uuden oppimista. Olinhan minäkin ollut aivan samassa tilanteessa vain vuosi aiemmin.

Työssäoppiminen on arvokas asia, josta toivottavasti meistä jokainen pääsee osalliseksi. Mielestäni sitä voidaan kuitenkin tehostaa hyvin yksinkertaisilla ja tehokkailla tavoilla. Kannatan täysin Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto SOOL Ry:n eduskuntavaalitavoitteita, jossa esitetään vähintään kahden viikon palkallista suunnitteluaikaa uudessa työ- ja virkasuhteissa aloittaville opettajille.

Onhan meillä sanontakin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jo tämän pohjalta arvostan esitystä erittäin paljon ja näen, että se on sijoitus, joka meidän yhteiskuntana täytyy tehdä. Kaikista eniten tästä hyötyvät lapset ja opiskelijat, jotka pääsevät heti ensimmäisestä päivästä lähtien hyvään vauhtiin ja hyviin käsiin opintiellään.

Kannatan SOOL Ry:n eduskuntavaalitavoitteita. #arvostusresurssiksi