Tärkeät turistit

23.02.2019

Kuusamon luontoa
Kuusamon luontoa

Matkailu on yksi maailman megatrendeistä ja yksi suurimmista työllistävistä ja ihmisten hyvinvointia kasvattavista voimista. Tällä hetkellä turismi luo 10,4 % koko maailman bruttokansantuotteesta, Suomessa vastaava luku on vain 2,5 %. On siis selvää, että olemme vuosikymmeniä jäljessä suosituimpia matkailumaita kuten vaikkapa Espanjaa tai Ranskaa.

Tämä on toki ymmärrettävää, sillä Suomessa ei ole Eiffel-tornia tai Gran Canarian hiekkadyynejä, mutta meillä on jotain mitä muualta maailmasta puuttuu. Puhdas ja eksoottinen luonto, turvallinen yhteiskunta ja koko maa täynnä mahdollisuuksia, vaikka pipolätkän pelaamiseen

Minusta on tärkeää, että panostamme yhä vahvemmin Uudenmaan alueen ja koko Suomen houkuttelevuuteen turistien silmissä. Pystymme tarjoamaan eksoottisia elämyksiä, hiljaisuutta, miellyttävän ilmaston ja ainutlaatuisia kokemuksia koko maakunnan alueella. Olivat ne sitten Fiskarsin ja Billnäsin ruukkialueella, Hangon yli 30 km pitkillä hiekkarannoilla tai Suomen Lasimuseossa Riihimäellä.

Meidän on pystyttävä tuomaan oma tarinamme selkeämmin ja paremmin koko maailman tietoisuuteen. Siihen tarvitaan myös valtion toimia. 

Kuvissa Hangon Casino, Haagan Alppiruusupuisto Helsingissä, talviset maisemat Puijon tornista, Turun jokirantaa, näkymä Kaivopuiston rannasta, Nuuksion rauhaa ja Porvoon kansallismaisemaa. 

Kuvat Seppo Väyrynen ja Hanna Vilkman.