Suomi edelläkävijäksi

12.03.2019

Suomi on pieni, pohjoinen ja kaunis maa. Suurimpia haasteitamme on sijaintimme, joka rajoittaa kanssakäymistämme niin kaupan kuin turisminkin osalta. Historia on osoittanut että hyvin harva tulee meitä kotoa hakemaan mihinkään meitä suurempaan tai merkityksellisempään. Olemme aina joutuneet puolustamaan asemaamme maailmalla, välillä juosten ja välillä hiihtäen.

Oman elinaikani suurin menestystarina on Nokia, joka keksi, miten yhdistää ihmiset toisiinsa. Siinä oli jotain maagista, miten 90-luvun laman runtelema maa saatiin nostettua ensiksi jaloilleen ja lopulta yhdeksi maailman teknologisesti kehittyneimmistä maista. Tästä ei kotimaista osaamista ole mielestäni vielä riittävästi kiitetty.

Suomi on menestynyt silloin, kun olemme olleet rohkeasti kehityksen kärjessä, olleet edelläkävijöitä uuden teknologian ja osaamisen käyttöönotossa, ja tarttuessamme rohkeasti haasteisiin. Tämä on sitä Suomea, jota minä haluan olla rakentamassa. Haluan elää Suomessa, joka on edelläkävijä.

Meidän tulee kehittää omaa yhteiskuntaamme siihen, että yhä suuremmalla osalla on mahdollista tarttua omiin haaveisiinsa, ottaa riski ja luoda jotain uutta ja ainutlaatuista.