Sitran rahojen kohtalo

29.03.2019

Vaurastumisessa on yksi tärkeä sääntö ja se on, ettei pääomaa syödä. Ainoastaan pääoman tuotto on rahaa, jonka voi käyttää. Mieluiten niin, että sillä kasvatetaan olemassa olevaa pääomaa. Tämän tiesi myös Albert Einstein, kun kertoi korkoa korolle -efektin olevan maailman kahdeksas ihme.

Tätä taustaa varten tuntuu ihmeelliseltä, että SPD haluaa vaihtoehtobudjetissaan tyhjentää pajatson ja käyttää Sitran pääomat valtion budjettitalouden käyttöön kertaluontoisesti. Hakaniemessä ei selvästi ole luettu Kekkosen vanhaa kirjaa "Onko Suomella malttia vaurastua". Vaurastuminen, jos mikä on maratonjuoksu, joka kysyy pitkäjänteisyyttä. SDP:n suunnitteleman pajatson tyhjennyksen kurominen umpeen kestäisi pahimmillaan vuosikymmeniä eikä meillä ole varaa tämän luokan virheisiin talouspolitiikassamme.

En voi mitenkään tukea ehdotusta, että Sitran kertynyt pääoma kaavittaisiin pois ja käytettäisiin tilkitsemään heikkoa ja alijäämäistä vaihtoehtobudjettia, jossa me kaikki köyhdymme. Sitra on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, jonka me kaikki suomalaiset omistamme.