Ääni kuuluviin digiajan keinoin

09.04.2019

Olemme siitä onnellisessa asemassa, että olemme nähneet ehkä ihmiskunnan suurimman teknologisen muutoksen. Vanhempamme elivät täysin analogisessa maailmassa ja tämän päivän lapset tuntevat ainoastaan digitaalisen. Me olemme siinä välissä ja maailma on muuttunut peruuttamattomasti vain yhden ihmisiän aikana.

Uskon siihen, että osa maailman myrskyistä on peräisin tästä muutoksesta. Kahden eri maailman yhteentörmäyksestä ja siitä kuinka emme vielä osaa elää oikein kummassakaan. Sosiaalisesta mediasta alkanut ja kulovalkean tavoin levinnyt #MeToo-ilmiö on mielestäni tästä esimerkki. Käyttäytyminen joka on aikaisemmin ollut törkeää, mutta hiljaisesti hyväksyttyä on nyt pelkästään törkeää. Digitaalinen aika on antanut kaikille äänen, mahdollisuuden nostaa esille epäkohtia. Se on muuttanut maailmaa paremmaksi - ei tietysti vielä valmiiksi, mutta edes askeleen verran oikeaan suuntaan.

Aikamme suurimpia haasteita ja saavutuksia on se, että on ok olla oma itsensä. On ok olla erilainen kuin muut. Olemme kaikki erilaisia, mutta silti yhtä arvokkaita. Olemme kaikki ihmisiä ja meillä on vielä valtavasti töitä tehtävänä, jotta maailma saadaan siirrettyä digitaaliseen aikaan.

Analoginen maailma on mennyttä, digitaalinen on tätä päivää. Olen oman valintani tehnyt, olen digitaalisen ajan ihminen.