41 x kiitos!

18.04.2019

Aloitin vaalikampanjani sillä ajatuksella, että tämä on seikkailu, jonka päätöspistettä en vielä tiedä. Tämä pitää edelleen paikkansa, vaikka eduskuntavaalit 2019 on nyt käyty ja tulokset on virallistettu. Osaltani se tarkoitti tarkastuslaskennan jälkeen 41 ääntä, joka on samaan aikaan pieni, mutta myös suuri luku.

Pieni se on siksi, että valintaan se ei riittänyt lähellekään. Jotta olisin tullut valituksi, olisi sen pitänyt olla sata kertaa suurempi luku, joten en ollut lähelläkään valituksi tulemista. Suuri se on siksi, että 41 ihmistä luotti ja halusi minusta edustajansa eduskuntaan. Tästä olen suunnattoman ylpeä ja kiitollinen kaikille äänestäjille.

Liityin joulukuussa Siniseen tulevaisuuteen ajatuksella, että tämä on seikkailu. Mahdollisuus osallistua yhteiskunnan asioihin ja olla omalta osaltani tukemassa ja turvaamassa demokratiaa. Sitä, että me - tavalliset kansalaiset - päätämme omista asioistamme. Tämä on minulle yhä tärkeää. Johtaako se johonkin, en tiedä, ehkä, mutta yhtä kaikki, demokratia on meidän kaikkien yhteinen asia. Se vaatii meidän kaikkien osallistumista toimiakseen.

Onnea ja menestystä uudelle eduskunnalle ja kansalle, joka sen valitsi. Suomi ei ole vielä valmis.