AJATUKSIANI

Tunsin taannoin olevani huutolaislasten huutokaupassa kun seurasin julkista keskustelua siitä, kuka puolustaa Suomea halvimmalla tai pienimmällä hävittäjämäärällä. Tunnelma oli epätodellinen kun samat huutajat vaalivat ajatusta Suomen uskottavasta puolustuksesta.

Olen kirjoittanut kuinka Suomen tulisi olla innovaatioiden kärkimaa maailmassa. Tähän meillä on vielä matkaa, sillä aivan naapurissa, Ruotsissa on käytössä kiinnostava mahdollisuus.

Olen kotoisin Suomen eteläisimmästä kaupungista, Hangosta, jossa olen seisonut sillä viimeisellä niemenkärjellä, johon Suomi loppuu ja Itämeri alkaa. Se on osa kauneinta Suomea. Sellaisena minä aina muistan Hangon, meren syleilyssä ja silti vakaana ja turvallisena kotina. Paikkana, jossa on hyvä kasvaa ja nauttia elämästä.

Minun Suomeni

14.03.2019

Minun Suomeni on tasavertainen maa, joka ei jaottele ihmisiä sukupuolen, varallisuuden tai uskonnon mukaan. Meillä kaikilla on yksi ääni demokratiassa.

Suomi on pieni, pohjoinen ja kaunis maa. Suurimpia haasteitamme on sijaintimme, joka rajoittaa kanssakäymistämme niin kaupan kuin turisminkin osalta. Historia on osoittanut että hyvin harva tulee meitä kotoa hakemaan mihinkään meitä suurempaan tai merkityksellisempään. Olemme aina joutuneet puolustamaan asemaamme maailmalla, välillä juosten ja...

Me kaikki tiedämme, että Suomen valtiolla on velkaa. Nyt eduskuntavaalien aikaan on tavattoman helppoa luvata lisää rahaa kohteeseen kuin kohteeseen, mutta meidän kaikkien kansalaisten tulisi käydä katsomassa Suomen valtion velkakelloa. Se on hyvin yksinkertainen sivu, joka kertoo mikä on valtion velka tällä hetkellä.

Helsinki on siitä harvinainen kaupunki, että tyytyväisyys julkiseen liikenteeseen on maailman ehdotonta huippua. Pääkaupungissa asukas pystyy vallan mainiosti elämään jopa täysin ilman omaa autoa, joka saattaa usein olla jopa enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Ainakin minä tiedän etsineeni pysäköintipaikkaa joskus pitkäänkin Helsingissä käydessäni, ja...

Kotimainen ruoka on minulle kunnia-asia. Luen Facebookista viikottain kuinka ystäväni, tuttavani ja tuttavien tuttavat ostavat vain kotimaista ruokaa. Se on meille tärkeää, sillä tiedämme tukevamme suomalaista maataloutta.

Toimin opiskeluaikana tutorina eli olin opastamassa ja ohjaamassa uusia opiskelijoita Kajaanin ammattikorkeakoulun tavoille ja uusiksi opiskelijoiksi. Se oli yksi kohokohdista opiskeluaikana, sillä silloin tiesin, että olen aidosti tukemassa jonkun toisen ihmisen elämää ja uuden oppimista. Olinhan minäkin ollut aivan samassa tilanteessa vain vuosi...