AJATUKSIANI

41 x kiitos!

18.04.2019

Aloitin vaalikampanjani sillä ajatuksella, että tämä on seikkailu, jonka päätöspistettä en vielä tiedä. Tämä pitää edelleen paikkansa, vaikka eduskuntavaalit 2019 on nyt käyty ja tulokset on virallistettu. Osaltani se tarkoitti tarkastuslaskennan jälkeen 41 ääntä, joka on samaan aikaan pieni, mutta myös suuri luku.

Miksi minä?

13.04.2019

Äänestämällä minut eduskuntaan varmistat, että Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmässä on asiallinen, ystävällinen ja työnsä tekevä edustaja. Olen 40-vuotias espoolainen, yksin asuva mies, joka lupaa vain sitä, mitä pystyy toteuttamaan. Siksi otan puhemiehen juhlallisen vakuutuksen vakavasti; eduskuntaedustajan tehtävä on työskennellä Suomen kansan...

Olen kuunnellut vaalitenttejä ja saanut sen käsityksen, että ilmastonmuutos on meidän suomalaisten vika ja ainoastaan me pystymme sen korjaamaan. Tämä ei ole totta. Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on noin 0,15%, joten tämä koko kansan itseruoskinta on mielestäni turhaa. Siihen ei ole syytä ja asiaa pitäisi katsoa kiihkottomasti ja...

Olemme siitä onnellisessa asemassa, että olemme nähneet ehkä ihmiskunnan suurimman teknologisen muutoksen. Vanhempamme elivät täysin analogisessa maailmassa ja tämän päivän lapset tuntevat ainoastaan digitaalisen. Me olemme siinä välissä ja maailma on muuttunut peruuttamattomasti vain yhden ihmisiän aikana.

Eduskuntavaalit ovat mielestäni suomalaisen demokratian huipentuma. Tietysti sanotaan, että presidentinvaalit ovat kotimaisen politiikan ykkösjuttu, mutta olen tästä eri mieltä. Eduskunta on meidän kaikkien näköinen. Me kaikki valitsemme sinne parhaaksi kokemamme edustajat ja muokkaamme siten Suomen suuntaa aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Tämä...

Yksinäisyys on ihmiselle myrkkyä. Tästä huolimatta aihe on vaikea eikä siihen kukaan halua todella tarttua. Onko se ylipäätänsä hallitusasia ja pitäisikö poliitikkojen edes puuttua siihen, kenen kanssa ihminen elämänsä viettää? Tuskin, mutta todellisuutta on, että yksinäisyys on Suomessa kansantauti.

Minulta on useasti kysytty vaalikentällä, miksi olen liittynyt Siniseen tulevaisuuteen ja olen aina vastannut näillä sanoilla: "Minulle Sininen tulevaisuus on tavallisen kansalaisen puolue. Se on realistien ja koko maan etua ajavien ihmisten puolue."

Suomi on oleellinen osa Eurooppaa ja sen turvallisuutta. On mahdoton kuvitella tilannetta, jossa Suomi voisi jäädä eurooppalaisen konfliktin ulkopuolelle. Siksi on tärkeää, että Suomi on mukana ja kehittää yhteistyötä yhä vahvemmin muiden Euroopan valtioiden kanssa.

Vaurastumisessa on yksi tärkeä sääntö ja se on, ettei pääomaa syödä. Ainoastaan pääoman tuotto on rahaa, jonka voi käyttää. Mieluiten niin, että sillä kasvatetaan olemassa olevaa pääomaa. Tämän tiesi myös Albert Einstein, kun kertoi korkoa korolle -efektin olevan maailman kahdeksas ihme.